FAQ

Heb je een vraag over de server?
Hieronder staat een rijtje van de meestgestelde vragen (FAQ). Mocht je vraag er toch niet tussen staan, kun je ons altijd contacteren via het contact formulier of via Discord & Twitter.

Vragen over de server

Je kan onze server bezoeken via de Java versie van het spel ‘Minecraft’. Onze server kun je bezoeken op versie 1.14.4 via het ip: play.mcthemeparks.eu.

We hebben ervoor gekozen om de achievement namen in het Duits te doen omdat Phantasialand zich in Duitsland bevind toch nog een beetje het Duitse gevoel te geven. Maar de grootste hints voor de plek van de achievements staan in de beschrijvingūüėä

Op onze server maken wij gebruik van de standaard plugins als WorldEdit, WorldGuard, Essentials. Maar wij maken voor de attracties vooral gebruik van custom plugins die speciaal door onze developers zijn gemaakt voor onze server. Deze worden niet gedeeld, want deze zijn speciaal voor onze server gemaakt.

We hebben de keuze gemaakt dat als je Phantasialand joint elke keer bij een andere ingang spawnt. Je kan altijd naar een andere ingang gaan door er heen te warpen.

We maken op onze server gebruik van een resourcepack. Dat houdt in dat we eigen gemaakte spullen in onze server hebben, die niet standaard in Minecraft zitten, om de server beleving te verbeteren.

Op de server heb je keuze uit 3 talen: Nederlands, Engels & Duits. Je kan je taal aanpassen via je smartwatch in je inventory. Klik op de wereldbol en dan op de vlag van de taal die je wilt gebruiken.

Je kunt een attractie besturen door een ClubCard rang aan te schaffen. Voor meer informatie over de rang kun je hier klikken.
Mocht je al ClubCard hebben, kun je in je ClubCard menu kijken voor uitleg over het paneel!

Er is een crewlid geweest die jou een (temp)ban heeft gegeven. Dit geven wij op een moment dat jij een van onze regels overtreed. De reden van de ban staat (in het Engels) aangegeven als je de server probeert te joinen. Mocht je meer informatie willen, kun je het contactformulier invullen.

Vragen over de rangen

Op onze server hebben we een aantal rangen:

  • Visitor: Is een bezoeker, een normale speler
  • ClubCard: Dit is een persoon met een betaalde ClubCard rang. Zij kunnen bijvoorbeeld vliegen & attracties besturen.
  • Media: Dit is een persoon die via dit formulier de rang heeft aangevraagd.
  • Crew: Dit is een persoon die helpt bij het onderhouden van de server. Dit kan zijn een bouwer of technieker.
  • Manager: Een manager begeleid een aantal crewleden uit ons team. Zij sturen aan waar nodig en helpen met beslissingen nemen.
  • Directeur: De directeur is de eigenaar van de server.¬†

Dit kan verschillende redenen hebben:

  • Het kan een persoon die de ClubCard rang heeft gekocht.
  • Het kan een persoon zijn met een Media rang.
  • Of het is een crewlid die je ziet vliegen.

Dit is mogelijk mocht er een vacature online staan op de website vacatures.mcthemeparks.eu. Mocht dit niet het geval zijn, zijn wij helaas niet op zoek naar nieuwe medewerkers. Houd dan vooral die pagina & onze social media kanalen in de gaten.

Je kunt je mediarang aanvragen door hier het aanvraag formulier in te vullen.

Vragen over de webshop

Helaas is het alleen mogelijk om met PayPal te betalen. Dit omdat wij geen KvK nummer hebben, en dus niet de mogelijkheid hebben, door het gebruik maken van CraftingStore, om andere betalingsmogelijkheden te gebruiken zoals iDeal. Onze excuses voor het ongemak.

Wij hebben deze prijzen gekozen met betrekking tot de kosten die wij maandelijks hebben om de server draaiende te houden. Maar we proberen de kosten van de ClubCard rang zo laag mogelijk te houden!

Een Coinbooster is een verdubbeling van het aantal coins wat je ontvangt in de server. Dus bijvoorbeeld 3 wordt 6 & 5 wordt 10.

Ander soort vragen

Op de audiopagina kun je aanpassen of je de radio wilt horen of niet.
LET OP: Je hebt 2 keuzes: Muziek & attractie geluiden of radio & attractie geluiden.

Onder aan elke pagina van de website staat het stukje ‘Documenten’ daar kun je alle informatie vinden met betrekking tot Algemene voorwaarden, Privacy Policy & Regels.

Onder aan elke pagina van de website staat het stukje ‘Documenten’ daar kun je alle informatie vinden met betrekking tot Algemene voorwaarden, Privacy Policy & Regels.

*  Deze pagina kan altijd worden bijgewerkt of veranderd als we zien welke vragen wij vaker tegen komen.