Tijdlijn

Van vroeger tot nu
Tijdens het bouwproces van onze parken hebben wij foto’s genomen om de geschiedenis te laten zien van ons park op onze site.
Bekijk hier welke updates er gebeuren in het park en bekijk de oudere versies van de gebieden/attracties die je nu kan bezoeken!

Vuurwerkshow - 29-01-2021

Op de Kaiserplatz in Berlin bevind zich de vuurwerkshow af vol met projecties, en andere special effects. Hier worden de projecties uitgewerkt zodat er straks een prachtige show komt!

2020

Hotel Matamba - 04-12-2020

Matamba is het hotel dat ligt in het themagebied Deep in Africa. Dit sluit aan aan het eerder gebouwde gebied: Mexico. Vanuit sommige kamers heb je uitzicht op Colorado Adventure.

Hotel Ling Bao - 17-11-2020

Na het hele complex, het themagebied en de omgeving is nu ook de ingang van hotel Ling Bao gebouwd. Vanuit hier kun je vanaf de parkeerplaats het hotel bezoeken voor een overnachting.

Rookburgh - 02-11-2020

Rookburgh is het nieuwste gebied van Phantasialand. Na een bezoekje van meerdere crewleden kregen zij meteen zin om de eerste stenen neer te leggen van dit gloednieuwe gebied.

Wakobato - 12-10-2020

Vanuit het prachtige Berlin kan je in 1 rechte lijn doorlopen naar het vol natuur geplante Wakobato-gebied. Hier kun je rustig bijkomen van een leuke dag in het park.

Colorado Adventure - 18-09-2020

Deze hoek van Mexico, aansluitend op Deep in Africa, is onder andere een doorgang naar Chiapas en bied een mooi uitzicht op een razend langskomend Colorado Adventure.

China Town - 04-08-2020

Vandaag zijn de laatste blokjes neergezet voor het themagebied China Town, op deze foto zie je een mooi overzicht over het plein wat aansluit op de ingang & themagebied Mystery.

Chiapas - 14-07-2020

Zoals je op deze foto kunt zien is crewlid Lars bezig met de heuvel van Chiapas, deze heuvel brengt je tot de laatste splash van deze attractie.

Chiapas - 23-06-2020

Chiapas - DIE Wasserbahn is de logflume van het park. Met een drop van 53° is het een van de steilste logflumes die er bestaat! Zoals je kunt zien is de baan uitgemeten en kan het bouwen beginnen!

Ling Bao - 15-06-2020

Het hotel in het Chinese gebied begint verdere vormen te krijgen. De muren worden uit de grond gestampt en er wordt begonnen aan de Chinese tuinen.

Wakobato - 10-06-2020

Er is verder gebouwd aan Wakobato. Zoals je kunt zien is er natuur geplaatst, het stationsgebouw gebouwd is, de baan verder is uitgewerkt en de eilandjes zijn ontworpen.

Colorado Adventure - 30-05-2020

De attractie die geopend is door de enige echte Michael Jackson, begint nu uit de grond te komen! De layout is bijna volledig klaar & de uitmetingen zijn gereed gemaakt zodat het bouwen & detailleren kan beginnen!

River Quest - 23-05-2020

In Mystery begint de attractie River Quest steeds meer vorm te krijgen. Zoals je kunt zien is een van onze bouwers hard aan het werk aan de wachtrij.

Bolles Flugschule - 16-05-2020

De vliegtuigjes voor Bolles Flugschule zijn vandaag geleverd en worden binnenkort gemonteerd zodat de bezoekers straks een ritje kunnen doen in deze attractie!

Pferdekarussell - 10-05-2020

Naast de Riesenrad die werkt, zijn nu ook de paarden geïnstalleerd voor de meest leuke ritjes in de Pferdekarussell! Nog 1 attractie te gaan en het ingangsplein van Berlin af!

Baumberger Irrgarten - 08-05-2020

Baumberger Irrgarten is het doolhof in Fantasy, vlakbij Wakobato. Alle gangen, natuur en watereffecten zijn geïnstalleerd en gereed om bezoekers te ontvangen!

China Town overview - 06-05-2020

Op deze overview kun je goed zien hoe ver de status is van de themagebieden China Town en Mystery. Zoals je kunt zien wordt er hard gewerkt aan Klugheim, Ling bao en de parkeerplaats van China Town.

Feng Ju Palace - 05-05-2020

Nu het grootste gedeelte van het Fantasygebied is afgebouwd, wordt er nu verder gewerkt aan China Town. Hier zie je een foto van de hoofdshow van Feng Ju Palace. De ruimte is nu bijna klaar om de banken te kunnen plaatsen.

Riesenrad - 02-05-2020

Vandaag begonnen de eerste testritjes van de eerste flatride die gaat werken in ons park. Zoals je kunt zien, is heel de crew opgetrommeld om te komen kijken hoe het rad in zijn werking gaat.

Hollywood Tour - 30-04-2020

De bootjes voor de attractie Hollywood Tour, in het themagebied Fantasy, zijn geleverd & op de baan geplaatst. De eerste testritten worden in gereedheid gebracht en de scènes op timing gezet met de boten.

Mexico - 27-04-2020

Naast de bouw aan Mystery & Fantasy wordt er ook gebouwd aan het gebied Mexico. Hier is goed te zien dat er hard gebouwd wordt aan de kant van de baan van Chiapas.

Wakobato - 22-04-2020

De uitmetingen van Wakobato zijn gereed gemaakt, nu kan er begonnen worden aan de bouw van de eilanden, het station en het natuur! Dit zodat er verder gebouwd kan worden aan de Baumberger Irrgarten en het laatste buitengebied van Fantasy gereed is.

Mystery Castle - 28-03-2020

Zoals je kunt zien is de buitenkant van Mystery Castle, in het thema gebied Mystery, volledig klaar om Schneck te laten intrekken om daar zijn meet & greets te houden.

Wakobato - 09-03-2020

Het meer wordt gereed gemaakt om het op te vullen met zand, aarde & water zodat de baan geplaatst kan worden om Wakobato te kunnen bezoeken!

China Town - 27-02-2020

De China Town mainstreet is voorzien van vlaggetjes, en de winkels zijn ingericht zodat je straks de meest leuke souvenirs en eten kunt halen!

Klugheim - 15-01-2020

Klugheim is het gebied vol met achtbanen: Taron & Raik. Op dit moment wordt er hard gewerkt zodat deze banen binnenkort om je oren kunnen ruisen.

2019

FLY muur - 12-07-2019

De FLY muur te zien vanuit Fantasy is vandaag overeind gezet. Zoals je kunt zien zijn de eerste stappen genomen zodat we later kunnen beginnen aan de bouw van Rookburgh.

Der lustige Papagei - 12-01-2019

Tijdens het bouwen aan Der lustige Papagei hebben wij een speedbuild opgenomen zodat we jullie een kijkje konden geven in hoe wij onze attracties bouwen. Benieuwd geworden? Kijk dan op ons YouTube kanaal voor de video!

2018

Temple of the Nighthawk - 14-12-2018

Midden in Fantasy ligt de tempel van de nachthavik. Het station van deze attractie is in gereedheid gebracht om de karretjes van deze donkere achtbaan te kunnen ontvangen.

Mexico - 14-06-2018

Op deze foto zie je de status van het plein in het themagebied Mexico. Hier valt goed te zien dat er al aan meerdere dingen doorgebouwd wordt.

Mexico - 22-05-2018

Mexico is een van de themagebieden. Langs het water van Chiapas staan er een aantal gebouwen opgesteld. Zoals je kunt zien hebben wij ze gereed gemaakt zodat het meer van Chiapas gevuld kan worden.

Berlin - 21-05-2018

Er wordt hard doorgebouwd richting de ingang van Berlin. Op dit moment wordt er gebouwd aan de huisjes op het ingangsplein van het gebied.

Mainstreet Berlin - 14-05-2018

Na dat de Kaiserplatz gebouwd is, zijn we nu bezig aan de Mainstreet die doorloopt tot de Berlin ingang. Dit wordt dan ook meteen de eerste ingang die we gaan bouwen.

Mexico - 18-04-2018

De eerste stenen worden, zoals je kunt zien, gelegd aan Mexico. De eerste gebouwen komen overeind en de rotsen beginnen steeds meer vorm te krijgen.

Taron - 17-04-2018

Op deze foto kun je goed zien dat er gebouwd wordt aan het station en de baan van de achtbaan Taron in Klugheim. Naast dat kun je ook een gedeelte van de laatste bocht van Chiapas zien.

Das verrückte Hotel Tartüff - 06-03-2018

Zoals je hier kunt zien is de buitenkant van Das verrückte Hotel Tartüff gereed gemaakt voor de eerste kamers om gebouwd te worden. Als je goed kijkt, zie je dat de eerste kamers al zijn gebouwd!

Kaiserplatz - 02-03-2018

Op deze foto zie je een goed overzicht van de bouwstatus van de Kaiserplatz in Berlin. Op dit plein staat de Wellenflug centraal, en die staat al in haar volledige glorie te wachten tot de zitjes binnenkomen...

Talocan - 04-02-2018

Naast dat er op dit moment gebouwd wordt aan de Kaiserplatz wordt er ook gebouwd aan de attractie Talocan die in het themagebied Mexico ligt. Zoals je kunt zien is alles zo goed mogelijk uitgemeten zodat de attractie precies kan passen.

Kaiserplatz - 20-01-2018

Een van de eerste foto's die er ooit is gemaakt van Phantasialand. Zoals je kunt zien staat de Wellenflug er nog niet, maar wel al volledig uitgementen. Verder zie je de omgeving van het plein ook vorm krijgen.